Mattips

Spirer til maten..

Bare fantasien setter grenser..

 

Radish sprouts on buttered whole-grain bread
Brødskive: Prøv med spirer i stedet for salatbladet på en brødskive med gulost eller salami.

 

Brød med spirer: Hvis du baker brød selv, kan du blande spirer inn i brøddeigen!

baguett
Baguett: Spirer egner seg meget bra som et næringsrikt grønt tilbehør i baguetter.


tacospirer
Taco: Gjør taco både smakfull og mer næringsrik med spirer!


wok
Wok: Spiremiksen med erter, bønner og linser passer godt i wok.


kjøtt
Kjøtt: Brokkolispirer er et friskt og smakfullt tilbehør til kjøttmiddagen.
Studier viser at stoffet sulforafan, som det er mye av i brokkolispirer, kan beskytte mot helseskader forbundet med høyt kjøttinntak.


suppe
Suppe: Bruk din favorittspire som pynt på en kremet suppe, eller prøv reddikspirer som ”krydder” på toppen av en fiskesuppe!


salat
Salat: Alle slags spirer passer i salater, enten det er en potetsalat, kyllingsalat, tomat- og mozarella eller salat som tilbehør til en kjøttrett. Prøv deg frem!


rawfood
Rawfood: Spirer har en sentral plass i mat- og helsekonseptet ”rawfood”.
I Norge kalles rawfood for ”levende mat”.

SPIRER-FANGST-NIGIRI2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sushi: Mange sushi-kokker bruker spirer i sine retter. Reddikspirer har en kraftig, krydret smak, og brukes i stedet for, eller i tillegg til wasabi.